Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řez „Malinový obláček“ s vanilkovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 110 minut

Řez „Malinový obláček“ s vanilkovým krémem - postup přípravy

Pokud plánujete rodinnou oslavu, připravte svým hostům tento luxusní malinový řez s vanilkovým krémem. Před podáváním ho můžete ještě ozdobit čerstvou mátou nebo meduňkou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na sněhovou pusinku

Na krém

Na malinovou vrstvu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový cukr. Poté do směsi přidejte na kostičky nakrájené studené máslo a lehce ho promíchejte. Následně do něj přidejte žloutky a vypracujte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto vložte do lednice na 10 minut, poté ho vyjměte a rozprostřete na pech o velikosti 30×22 cm vyloženého pečicím papírem.

3. KROK

Těsto propíchejte pomocí vidličky a vložte ho zpět do lednice na 1,5 hodiny. Poté ho přendejte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a korpus pečte 17–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠20 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

4. KROK

Bílky se špetkou soli ušlehejte do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte lesklý a pevný sníh.

5. KROK

Na pečicí papír nakreslete obdélník o rozměrech 30×22 cm. Sníh rozetřete do obdélníkového tvaru a sušte ho v troubě při teplotě 140 °C po dobu 1,5 hodiny. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

6. KROK

Želatinu nasypte do 150 ml džusu a nechte ji v hrnci rozpustit. Poté ji smíchejte se zbylým džusem a nechte ho lehce ztuhnout v lednici.

7. KROK

Na upečený korpus rozprostřete maliny po celé ploše a zalijte je lehce ztuhlou želatinou. Poté plech vložte do lednice a nechte řez zcela ztuhnout.

8. KROK

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny, přidejte k nim mouku a směs promíchejte. Postupně do ní přilévejte horké mléko. Poté směs přelijte do hrnce a vařte ji na mírném ohni do zhoustnutí. Poté ji nechte vychladnout.

9. KROK

Změklé máslo vyšlehejte do nadýchané pěny a postupně do něj zašlehejte vychladlý pudink. Vychladlý a ztuhlý řez vyjměte z lednice a po celé ploše rozetřete vzniklý krém.

10. KROK

Řez přiklopte vychladlou bílkovou pusinkou a nechte ho odpočinout v lednici 2–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠3 hodiny. Poté ho nakrájejte a servírujte. Před podáváním ho můžete ještě ozdobit malinami a čerstvou mátou.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů