Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnaté masové kuličky ve smetanové omáčce

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Šťavnaté masové kuličky ve smetanové omáčce - postup přípravy

Hledáte inspiraci ohledně vaření oběda nebo večeře pro svou hladovou rodinu? Pak jim zkuste připravit například šťavnaté masové kuličky ve smetanové omáčce. Nadšení z nich budou jak malí, tak velcí.

Ingredience pro:
4 porce

Masové kuličky

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v míse smícháte mleté maso spolu s jemně nasekanou cibulí, vejcem, solí a vařenou rýží.




Poté z masové hmoty tvořte středně velké kuličky, které obalíte ze všech stran v hladké mouce.

Jednotlivé porce následně smažte dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji.

Až masové kuličky důkladně osmažíte, podlijte je šálkem vroucí vody a zakápněte rajským protlakem, osolte dle potřeby, přidejte bobkový list a vařte několik dalších minut.

Po cca dvaceti minutách přidejte i zakysanou smetanu a hladkou mouku rozmíchanou v půl šálku zbývající vody a provařte.

Posléze budou masové kuličky s omáčkou připravené ke konzumaci. Podávejte je například s vařenou rýží, čerstvým pečivem anebo i s opékanými brambory. Hodit se ovšem budou i těstoviny jakéhokoliv tvaru. Je jen na vás, s čím si tuto dobrotu dopřejete.

Dobrou chuť.

Pokud máte rádi bylinky, můžete do masového těsta (před tvořením kuliček) zakomponovat i jemně nasekanou petrželku, pažitku anebo i koriandr. Možné je maso doplnit i lisovaným stroužkem česneku či oblíbeným kořením (grilovací, do mletého masa a podobně).

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů