Opékané brambory s paprikami a bylinkami

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
25 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Opékané brambory s paprikami a bylinkami - postup přípravy

Už vás nudí klasické vařené brambory jako příloha k masovým steakům? Potom zkuste následující recept, který zvládne skutečně kdokoliv. Brambory opékané na pánvi společně s paprikou a bylinkami si zamilujete už po prvním soustu!

Začněte tím, že si oloupete brambory, omyjete je a nakrájíte na velmi tenké plátky (asi jako čepel nože). Poté je poklaďte na čistou bavlněnou utěrku a osušte. Dále si očistěte omyté papriky od semínek a stopek a pokrájejte na menší kousky. Petrželku také nasekejte najemno a rozmarýn s tymiánem také tak (možné je použít i celé lístečky).

Nyní si k ruce vezměte větší pánev s nepřilnavým povrchem, nalijte na ni trochu slunečnicového oleje a nechte rozpálit. Na dno pánve následně poklaďte plátky brambor a opékejte je z obou stran dozlatova na mírném plamenu. Poté je osolte a přiklopte poklicí. Takto se podusí a dobře změknou. Dále vložte k bramborám i pokrájenou papriku, čerstvé bylinky a důkladně promíchejte vařečkou. Až bude zelenina měkká, sejměte přílohu z plotny a podávejte dle svého uvážení s jakýmkoliv masem.




Dobrou chuť!

Pokud vás nezaujala výše uvedená kombinace surovin, můžete samozřejmě připravit jinou. K bramborám se skvěle hodí třeba červená cibule, šalotka anebo třeba jemně pokrájený česnek. V případě, že máte rádi pálivé pokrmy, můžete nahradit sladkou papriku za tu pikantní.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 77 hlasů
Nahlásit chybu
73 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Kynuté bochánky s meruňkovou zavařeninou a pudinkem
0 hlasů
90 minut
25 minut
Bezmasá jídla
Zlatavé opečené brambory na másle se zeleným chilli a čerstvým koriandrem
0 hlasů
15 minut
90 minut
Bezmasá jídla
Smažená omeleta z instantních nudlí a sýrem
0 hlasů
10 minut
15 minut
Hlavní chody
Sekané kuřecí řízečky se zakysanou smetanou a petrželkou
0 hlasů
20 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty