Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasický šopský salát s rajčaty a fetou

2,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Klasický šopský salát s rajčaty a fetou - postup přípravy

Pochutnejte si na osvěžující směsi šťavnaté zeleniny a jemného sýra s výraznou chutí. Připravte si klasický šopský salát, který se hodí ke svačině i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte nakrájená rajčata s oloupanými, nakrájenými okurkami a paprikami. 

Poznámka: Z okurek odřízněte okraje, které by mohly způsobit hořkost zeleniny. Z paprik předem odstraňte semeníky. 

2. KROK

Do směsi přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, fetu, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, olej s jablečným octem a ingredience důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Klasický šopský salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho vložte aspoň na 40 minut do lednice, před podáváním.

Tip: Na závěr můžete každou porci posypat ještě trochou fety.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Recepttura

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů