Klasický španělský ptáček s vařeným vejcem - postup přípravy
Připravte si šťavnatý a jednoduchý pokrm podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Klasický španělský ptáček má bohatou chuť a hodí se i na slavnosti.
Maso
Omáčka
Na smažení
Příloha
Plátky hovězího masa jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
Poznámka: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Plátky masa potřete hořčicí a na každý z nich položte párek, okurku, kousek špeku a polovinu vařeného vejce. Maso zarolujte, zafixujte provázkem a vložte ho do pánve s rozpuštěným sádlem.
Maso opékejte ze všech stran po dobu 4–5 minut, a jakmile se zatáhne, vyjměte ho z pánve. Na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty a poté, co zhnědne, ji zaprašte moukou a vmíchejte do ní hořčici s kyselým lákem z okurek.
Po minutě smažení cibuli zalijte vývarem, pokrm případně osolte, opepřete a do směsi vložte rolády z masa.
Tip: Nemáte-li vývar, můžete použít vodu.
Klasické španělské ptáčky vařte 1,5–2 hodiny, pod pokličkou, poté maso z pánve vyjměte a omáčku rozmixujte. Pochoutku servírujte s oblíbenou přílohou, jako je vařená rýže. Tu můžete posypat nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

