Klobásové špízy se sýrem a brambory - postup přípravy
Klobásové špízy podle Youtube kanálu Vaření s Jančou jsou zajímavým tipem na rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři. Můžete je podávat se šťouchanými brambory.
Ingredience
Příloha
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15–25 minut. Na plátky nakrájejte také kabanos a Eidam.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily rychle, můžete je nakrájet na menší kusy.
Připravte si špejle, na které střídavě napichujte kabanos, sýr a postup opakujte, dokud budete mít k dispozici ingredience.
Nyní v jedné míse vyšlehejte vejce s trochou mléka a do druhé mísy si nachystejte strouhanku. Špízy namočte nejprve do vaječné směsi a poté je obalte ve strouhance.
Poznámka: Pokrm obalte dvakrát, aby sýr nevytekl.
V pánvi rozpalte olej a špízy na něm smažte ze všech stran přibližně 2 minuty – potrvá to přibližně 16 minut.
Tip: Usmažené špízy odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Brambory po uvaření sceďte a rozšťouchejte je společně s máslem a nasekanou petrželkou. Poznámka: Klobásové špízy podávejte se šťouchanými brambory, rajčaty a tatarkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou