Knedlík s vajíčkem a slaninou - postup přípravy
Sytá snídaně či jednoduchý a rychlý oběd z minima surovin a za pár minut času – to jsou nesmrtelné knedlíky s vajíčkem. Někteří lidé je považují za zvěrstvo, jiní na ně nedají dopustit. Pokud jste se s nimi dosud nesetkali, tady máte osvědčený recept od paní Zdeňky Laštůvkové.
Ingredience
Slaninu nakrájejte na malé kousky, šest koleček knedlíku rozkrájejte na menší kostky. Vajíčka vyklepněte do misky, přidejte k nim trochu mléka a podle chuti sůl a mletý černý pepř a rozšlehejte je vidličkou či metličkou dohladka. Nasekejte medvědí česnek nebo jarní cibulku na malé kousky a vmíchejte je do rozkvedlaného vajíčka.
Slaninu orestujte na troše sádla (nebo másla či oleje) dozlatova, přidejte knedlík a obojí spolu chvíli opékejte. Když je knedlík na povrchu zlatavý, zalijte obsah pánve vajíčkovou směsí a za stálého míchání opékejte, dokud vajíčko úplně neztuhne. Směs pak ihned stáhněte z plotny a podávejte.