Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená kuřecí křidélka se sýrovou omáčkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečená kuřecí křidélka se sýrovou omáčkou - postup přípravy

Pokud váháte, co připravit pro rodinu k obědu a máte rádi pečená kuřecí křidélka, tento netradiční recept vám může vytrhnout trn z paty. Prim v něm hraje ingredience, díky níž budou ještě lahodnější a křupavější – kypřicí prášek do pečiva. V kombinaci s touto sýrovou omáčkou si je zaručeně zamilujete. Jsou však perfektní už sama o sobě.

Ingredience pro:
1 porce

Křidélka

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Křidélka opláchněte a důkladně osušte. Poté z nich odkrojte špičky a ponechte pouze ramenní a loketní část. V hluboké míse smíchejte mouku, sůl, granulovaný česnek, sušenou petrželku, mletou uzenou papriku a prášek do pečiva. Nejdůležitější je, abyste křidélka obalovali suchá, nesmí na nich být ani kapka vody.

2. KROK

Poté je vložte do formy vytřené rostlinným olejem a následně do trouby předehřáté na 200 stupňů. Nechejte péct po dobu 30 minut. Než se křidélka dopečou, připravte si omáčku. Z pomeranče a citronu vymačkejte šťávu do mísy, smíchejte ji s rozpuštěným máslem a nadrobno nastrouhaným parmazánem. Křidélka před podáváním ponořte na 10 minut do omáčky, poté můžete podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů