Koblížky na slano i na sladko - postup přípravy
Výhodou tohoto receptu je, že mají koblížky neutrální chuť. Sami se tak můžete rozhodnout, zda si je připravíte na slano nebo na sladko. Vyzkoušejte zajímavý postup, který vám umožní experimentovat.
Ingredience
K vytvoření těsta použijte zipový sáček, který vám usnadní práci. Do sáčku nasypte droždí se solí a směs zalijte teplou vodou. Sáček uzavřete a jemně protřepejte jeho obsah, aby se droždí rozpustilo. Do sáčku přisypte mouku, uzavřete a přes sáček uhněťte těsto.
Těsto v sáčku přikryjte ručníkem a nechte 45 minut odpočívat. Následně si v hrnci rozehřejte olej a do sáčku s těstem udělejte dva malé otvory ve tvaru trojúhelníku. Nyní na sáček jemně zatlačte, abyste vytlačili těsto ven a pomocí nože nebo vidličky odřezávejte vytékající hmotu.
Koblížky, za stálého míchání, smažte a jakmile zezlátnou, vyndejte je a položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Tip: Doporučujeme použít bílý ubrousek. Ubrousky s obrázky mohou pouštět barvu.
Do čistého sáčku nasypejte moučkový cukr se skořicí a promíchejte. Do směsi vložte usmažené koblížky a obalte je ze všech stran třepáním. Hotové koblížky ze sáčku vyndejte, dejte je na talíř a polijte je rozpuštěnou čokoládou.
Tip: Koblížky můžete podávat i na slano, například posypané česnekem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jednoduché Rychlé a chutné