Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblížky z trouby s jahodovým džemem

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Koblížky z trouby s jahodovým džemem - postup přípravy

Připravte si koblížky z trouby, které jsou nadýchané, plné osvěžujícího džemu a vhodné jako dezert i ke snídani. Díky této pochoutce se budete těšit na každé ráno.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na pomazání a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s droždím, 20 g cukru a teplým mlékem. Jakmile se ingredience propojí, misku zakryjte a směs nechte 10 minut reagovat. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Po této době přidejte zbytek klasického cukru, vanilkový cukr, vejce pokojové teploty a rozpuštěné máslo. Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. 

3. KROK

Z těsta vyválejte kruhový plát o tloušťce 0,5 cm, který rozdělte na 12 trojúhelníků. Z každého z nich vytvořte kuličku, kterou vložte do jednoho otvoru ve formě na muffiny.

4. KROK

Poznámka: Do každého otvoru vložte papírový košíček nebo ho vymažte trochou oleje, aby se z něj upečený koblížek snadno vyndával. 

5. KROK

Kousky těsta znovu zakryjte a nechte je kynout ještě 20 minut. Koblížky poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

6. KROK

Koblížky z trouby naplňte oblíbeným džemem pomocí plnící špičky, pomažte je rozpuštěným máslem a servírujte je posypané moučkovým cukrem.  

Tip: Místo džemu můžete použít vanilkový krém nebo například Nutellu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: last minute cake

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů