Koblížky z trouby s jahodovým džemem - postup přípravy
Připravte si koblížky z trouby, které jsou nadýchané, plné osvěžujícího džemu a vhodné jako dezert i ke snídani. Díky této pochoutce se budete těšit na každé ráno.
Těsto
Náplň
Na pomazání a posypání
Mouku smíchejte s droždím, 20 g cukru a teplým mlékem. Jakmile se ingredience propojí, misku zakryjte a směs nechte 10 minut reagovat.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Po této době přidejte zbytek klasického cukru, vanilkový cukr, vejce pokojové teploty a rozpuštěné máslo. Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Z těsta vyválejte kruhový plát o tloušťce 0,5 cm, který rozdělte na 12 trojúhelníků. Z každého z nich vytvořte kuličku, kterou vložte do jednoho otvoru ve formě na muffiny.
Poznámka: Do každého otvoru vložte papírový košíček nebo ho vymažte trochou oleje, aby se z něj upečený koblížek snadno vyndával.
Kousky těsta znovu zakryjte a nechte je kynout ještě 20 minut. Koblížky poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Koblížky z trouby naplňte oblíbeným džemem pomocí plnící špičky, pomažte je rozpuštěným máslem a servírujte je posypané moučkovým cukrem.
Tip: Místo džemu můžete použít vanilkový krém nebo například Nutellu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: last minute cake

