Hovězí závitek se špenátem a vejcem

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
90 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hovězí závitek se špenátem a vejcem - postup přípravy

Hovězí závitky plněné špenátem a vejcem podle receptu od paní Ilony Šimůnkové jsou velmi chutné, a přitom jejich příprava nestojí žádné zvláštní úsilí. Nejvíce se hodí pro zužitkování zbylého špenátu od včerejšího oběda.
1. KROK

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte ho. Hovězí maso nakrájejte a rozklepejte na tenké plátky. Po obou stranách plátky osolte a opepřete. Poté je z jedné strany potřete špenátem, na každý plátek položte jedno natvrdo uvařené vejce a maso stočte do pevného závitku, který zajistěte párátkem či nití, aby se nerozbaloval.

2. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje nebo sádla, osmahněte na něm cibuli dohněda a vložte do ní připravené závitky. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a přihoďte ji do hrnce k závitkům. Vše společně opékejte, dokud maso nezezlátne a nezatáhne se.

3. KROK

Obsah hrnce podlijte trochou vody nebo vývaru, přiklopte pokličkou a duste, dokud maso úplně nezměkne. Po dovaření závitky vyndejte z omáčky, podle chuti ji osolte, opepřete a zahustěte záklechtkou z hladké mouky a vody. Nechte ji ještě chvíli provařit a podávejte spolu s houskovým knedlíkem, rýží nebo třeba s vařeným bramborem.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 143 hlasů
Nahlásit chybu
97 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt