Kokosové kuličky ve stylu pralinek Raffaello jen ze 3 surovin - postup přípravy
Báječná pochoutka jak na svátky, tak i třeba jako dárek k narozeninám. To všechno umějí zastat skvělé domácí pralinky z kokosu a kondenzovaného mléka, které velmi nápadně připomínají komerčně veleúspěšné pralinky Raffaello. Jsou ale nesrovnatelně levnější.
Ingredience
Do hluboké misky nasypejte dvě třetiny množství strouhaného kokosu a vlijte do ní celou jednu plechovku kondenzovaného mléka. Stěrkou pak obě přísady promíchejte tak, abyste vytvořili jednolitou a soudržnou hmotu, která příliš nelepí na stěny misky ani na pracovní nástroj. Zakryjte misku čistou utěrkou a nechte ji 10 minut odležet, aby se kondenzované mléko vsáklo do sušeného kokosu. Ten pak jednak zvláční a jednak získá báječně sladkou a jemnou chuť.
Zatímco kokos odpočívá, připravte si blanšírované mandle. Nelekejte se, není to nic složitého. Mandle nasypte do hrnce, zalijte je vodou a na kamnech vše přiveďte k varu. Od vzniku prvních bublin počítejte 5 minut a pak mandle odstavte, slijte je a propláchněte ledovou vodou. V tu chvíli se z jader uvolní tmavá slupka, kterou prsty jemně sloupněte a oloupané mandle položte na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečnou vodu.
Zbylou třetinu strouhaného kokosu vsypte do talíře. Připravte si k ruce odpočinuté kokosové těsto a misku s blanšírovanými mandlemi. Polévkovou lžící odebírejte kousky hmoty velké asi jako důlek v dlani, zformujte z nich nejprve kuličku, pak ji splácněte na placku. Doprostřed položte mandli, uzavřete ji do hmoty a vyválejte do dokonalé koule. Tu pak obalte v talíři s kokosem a položte na tácek.
Stejným způsobem zpracujte i zbylé množství ingrediencí. Hotové kuličky vložte na půl hodiny do lednice ztuhnout, pak je vyrovnejte na talířek do tvaru úhledné pyramidy a podávejte jako ozdobu slavnostního stolu nebo jako dárek.