Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staromaďarský grenadýr marš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Staromaďarský grenadýr marš - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, co uvařit k sobotnímu obědu, připravte si levný a rychlý staromaďarský grenadýr marš podle paní Hanzlíčkové. Podávejte ho s kysaným zelím nebo salátem z červené řepy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do osolené vroucí vody a vařte je do změknutí. Do jiného hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte ji k varu.

2. KROK

Do vroucí vody nasypte fleky a vařte je, dokud zcela nezměknou. Mezitím očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

3. KROK

Do vyšší pánve nalijte sádlo nebo olej a cibuli smažte, dokud nezhnědne. Poté do ní vmíchejte scezené uvařené brambory spolu s fleky.

4. KROK

Grenadýr marš dochuťte solí, mletým černým pepřem, mletým kmínem a mletou sladkou paprikou podle své chuti.

5. KROK

Pokrm už jen pečlivě promíchejte a můžete ho ihned servírovat. Podávat ho můžete s kysaným zelím nebo salátem z červené řepy.

6. KROK

Tip: Pokud chcete, aby bylo jídlo pikantní, přidejte do něj ostrou papriku. Také do něj můžete přidat kus uzeného masa nebo slaniny.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů