Kynuté rolky s tvarohem a rozinkami - postup přípravy
Pochutnejte si na nadýchaném pečivu, plném výživného tvarohu a sladkých rozinek. Kynuté rolky s tvarohem můžete servírovat ke snídani, svačině i jako dezert ke kávě.
Těsto
Náplň
Na potření
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte rozpuštěné máslo s olejem, mlékem a sušeným droždím.
Na závěr přidejte mouku a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte 1–1,5 hodiny kynout na teplém místě.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku předem prosejte.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, škrobem a vanilkovým cukrem. Ingredience rozmělněte pomocí tyčového mixéru a směs odložte bokem.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 7 stejných kusů, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut.
Postupně každý bochánek vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Jeden okraj potřete tvarohovou náplní, kterou posypte rozinkami a zbytek těsta rozřízněte na tři stejně široké pruhy, v jejichž středu veďte řez tak, abyste nerozřízli okraj.
Každý pruh těsta prostrčte jeho naříznutým středem a těsto, ze strany, která je potřená tvarohem, zarolujte.
Tip: Při tvarování rolek se nechte vést postupem, ukázaným níže ve videu.
Kynutou rolku s tvarohem potřete trochou oleje a položte ji na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Rolky následně zakryjte fólií a nechte je kynout ještě 20 minut.
Rolky potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí je servírujte ke snídani nebo jako svačinku.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mazzali Oshxona