Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté rolky s tvarohem a rozinkami

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Kynuté rolky s tvarohem a rozinkami - postup přípravy

Pochutnejte si na nadýchaném pečivu, plném výživného tvarohu a sladkých rozinek. Kynuté rolky s tvarohem můžete servírovat ke snídani, svačině i jako dezert ke kávě.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte rozpuštěné máslo s olejem, mlékem a sušeným droždím.

2. KROK

Na závěr přidejte mouku a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte 1–1,5 hodiny kynout na teplém místě.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku předem prosejte.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, škrobem a vanilkovým cukrem. Ingredience rozmělněte pomocí tyčového mixéru a směs odložte bokem. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 7 stejných kusů, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut. 

5. KROK

Postupně každý bochánek vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Jeden okraj potřete tvarohovou náplní, kterou posypte rozinkami a zbytek těsta rozřízněte na tři stejně široké pruhy, v jejichž středu veďte řez tak, abyste nerozřízli okraj. 

6. KROK

Každý pruh těsta prostrčte jeho naříznutým středem a těsto, ze strany, která je potřená tvarohem, zarolujte. 

Tip: Při tvarování rolek se nechte vést postupem, ukázaným níže ve videu.

7. KROK

Kynutou rolku s tvarohem potřete trochou oleje a položte ji na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Poznámka: Postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Rolky následně zakryjte fólií a nechte je kynout ještě 20 minut.

8. KROK

Rolky potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí je servírujte ke snídani nebo jako svačinku.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Mazzali Oshxona

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů