Kokosovo-kakaová roláda bez pečení - postup přípravy
Nejenom chutí ohromí tato kokosovo-kakaová roláda. Je i jednoduchá na přípravu, u které není nutné zapínat troubu. A díky svému vzhledu skvěle vypadá, proto přijde vhod i na slavnostní události. A zvládnete ji během chvilky.
Kakaová vrstva
Kokosová vrstva
Do hrnce dejte vodu, ve které rozpusťte máslo a dále přimíchejte kakao a cukr. Počkejte, až se rozpustí a ručně vyšlehejte jednotnou směs. Tu dejte stranou a vezměte sušenky. Ty nadrťte téměř do konzistence prášku. Ten nasypte do směsi vody a surovin. Důkladně promíchejte, vyklopte na vál a pomocí rukou tvarujte základní nepečené sušenkové těsto. Vytvořte z něho kouli a nechte ho odpočívat.
Na kokosový krém vezměte povolené máslo, které nakrájejte na menší kostky. Zasypte ho moučkovým cukrem, kokosem, přidejte pár kapek vanilkové esence a vše smíchejte dohromady. Vytvořte pevnější, ale vláčný nadýchaný kokosový krém. Pokud by bylo potřeba pro dosažení lepší konzistence, lze přidat trochu rozpuštěného másla, nebo naopak více kokosu.
Kakaový základ rozdělte na dvě poloviny. Z každé z nich vyválejte nebo vytvarujte obdélníkový základ, který by měl mít zhruba půl centimetru na výšku a asi 35 centimetrů na délku. Na každý takto vytvarovaný základ naneste polovinu kokosového krému. Ten rozetřete po celé ploše, rovnoměrně až do krajů.
Přípravu na roládu máte hotovou. Každou z částí následně samostatně zarolujte do tvaru rolády. Ty zabalte samostatně každou zvlášť do potravinové folie. V tomto stavu ji vložte do lednici a nechte zde odpočívat ideálně několik hodin. Následně roládu vyjměte, zbavte ji folie a můžete krájet na zhruba 1–2 centimetrové díly. V případě zájmu lze roládu ještě před tím posypat drceným kokosem, který jí přidá na vzhledu, ale i na chuti.