Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vaječina s olomouckým tvarůžkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Vaječina s olomouckým tvarůžkem - postup přípravy

Míchaná vajíčka jsou neodmyslitelnou součástí ranních rituálů velké spousty lidí, často je ale připravujeme neustále stejně. Vyzkoušejte zajímavou obměnu s aromatickými olomouckými tvarůžky, šunkou a zeleninou podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.

Ingredience pro:
1 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V pánvi rozehřejte trochu másla nebo rostlinného oleje. Cibuli nasekejte nadrobno a v tuku ji nechte osmahnout dorůžova. Přidejte na malé kostičky nakrájený plátek šunky a 2 vajíčka.

2. KROK

Balíček olomouckých syrečků nakrájejte na drobné kostičky. Vejce v pánvi trochu zasmahněte a přidejte do nich sýr. Nemusíte přidávat žádnou sůl, olomoucké syrečky jsou samy o sobě slané dost.

3. KROK

Směs promíchejte a nechte prohřívat, dokud se syrečky nerozpustí. Mezitím nasekejte nadrobno kousek rajčete a papriky, přidejte je do pánve a nechte chvilku prohřát. Hotovou vaječinu ihned podávejte, nejlépe posypanou čerstvou pažitkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů