Koláč kavalír s tvarohem, čokoládou a povidly - postup přípravy
Zajímavým způsobem, jak připravit litý moučník, je upéct jej se dvěma různými náplněmi. Recept na jeden takový s kulantním názvem Kavalír nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Na těsto
Na náplň
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte vše do pěny, poté přišlehejte olej. Přidejte strouhanou citronovou kůru, přilijte mléko a přisypejte mouku a kypřicí prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto a nalijte ho na menší plech vyložený pečicím papírem.
Měkký tvaroh smíchejte s cukrem dle chuti a mlékem. Dejte ho tolik, aby byl tvaroh tak akorát řídký, a promíchejte. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte k ní povidla a dobře promíchejte.
Lžičkou do těsta střídavě dávejte obě náplně, aby rovnoměrně pokryly jeho plochu. „Hromádky“ se do něj samy zlehka ponoří. Vložte plech s těstem do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč asi 25 minut. Před podáváním ho pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.