Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou - postup přípravy

Očekáváte vzácnou návštěvu a chtěli byste ji potěšit skvělý zákuskem? Potom vsaďte na koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou! Všichni hosté se budou oblizovat a ušima, až poprvé ochutnají!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Glazura

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve začněte výrobou těsta. V míse si tedy vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté vlijte slunečnicový olej, mléko a na závěr vsypte polohrubou mouku, kypřící prášek a také citronovou kůru. Vše důkladně promíchejte v homogenní těsto polotekuté konzistence.




To následně rozprostřete na plech s pečícím papírem.

Dejte jej péct do trouby na 200 °C po dobu 25 minut.

Hotový korpus vyjměte a po zchladnutí rozdělte na dva stejně silné pláty.

Dále se pusťte do přípravy náplně. V menším hrnci si propojte mléko spolu se smetanou ke šlehání, žloutkem, cukrem, škrobem, vanilkovým extraktem a vše přiveďte k varu. Míchejte směs do zhoustnutí a pak odstavte.

Do horkého pudinku následně zakomponujte nalámanou bílou čokoládu a měkké máslo. Vše ještě jednou promíchejte metličkou a nechte chladnout.


Nakonec koláč zkompletujte. Na spodní plát naneste náplň.

Tu překryjte druhým plátem a dejte tuhnout do lednice na 2 hodiny.

V poslední fázi ještě připravte glazuru z citronové šťávy a moučkového cukru.

Naneste ji na vychlazený koláč a podávejte pokrájené na menší porce.

K dezertu se bude hodit káva, čaj, horká čokoláda anebo kakao. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů