Koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou - postup přípravy
Očekáváte vzácnou návštěvu a chtěli byste ji potěšit skvělý zákuskem? Potom vsaďte na koláč s vanilkovým krémem a citronovou glazurou! Všichni hosté se budou oblizovat a ušima, až poprvé ochutnají!
Těsto
Krém
Glazura
Nejprve začněte výrobou těsta. V míse si tedy vyšlehejte vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté vlijte slunečnicový olej, mléko a na závěr vsypte polohrubou mouku, kypřící prášek a také citronovou kůru. Vše důkladně promíchejte v homogenní těsto polotekuté konzistence.
To následně rozprostřete na plech s pečícím papírem.
Dejte jej péct do trouby na 200 °C po dobu 25 minut.
Hotový korpus vyjměte a po zchladnutí rozdělte na dva stejně silné pláty.
Dále se pusťte do přípravy náplně. V menším hrnci si propojte mléko spolu se smetanou ke šlehání, žloutkem, cukrem, škrobem, vanilkovým extraktem a vše přiveďte k varu. Míchejte směs do zhoustnutí a pak odstavte.
Do horkého pudinku následně zakomponujte nalámanou bílou čokoládu a měkké máslo. Vše ještě jednou promíchejte metličkou a nechte chladnout.
Nakonec koláč zkompletujte. Na spodní plát naneste náplň.
Tu překryjte druhým plátem a dejte tuhnout do lednice na 2 hodiny.
V poslední fázi ještě připravte glazuru z citronové šťávy a moučkového cukru.
Naneste ji na vychlazený koláč a podávejte pokrájené na menší porce.
K dezertu se bude hodit káva, čaj, horká čokoláda anebo kakao. Přejeme vám dobrou chuť.