Jednoduchý švestkový koláč s kakaem - postup přípravy
Jednoduchý švestkový koláč potěší všechny milovníky tradičních dezertů a sladkých snídaní. Výhodou receptu je snadná příprava, ke které je potřeba jen pár ingrediencí.
Náplň
Těsto
Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte nadrobno. Ovoce vložte do pánve s rozpuštěným máslem a smažte je 1 minutu. Poté ovoce zasypte cukrem a smažte ho 10 minut, do změknutí.
Ke švestkám přidejte nasekané vlašské ořechy, ingredience zamíchejte a po minutě směs odstavte z tepla.
V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte k nim jogurt a poté kypřicí prášek do pečiva s kakaem a moukou.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, ingredience přidávejte postupně a před použitím je prosejte.
Na závěr do těsta vlijte olej a vmíchejte do něj švestkovou náplň s ořechy. Těsto vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 30 minut.
Po upečení nechte jednoduchý švestkový koláč vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci můžete posypat trochou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckere Wochentage