Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč z horkovzdušné fritézy s třešněmi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Koláč z horkovzdušné fritézy s třešněmi - postup přípravy

Pokud chcete připravit vláčný a nadýchaný dezert s osvěžující chutí za pár minut, upečte si koláč z horkovzdušné fritézy. Je plný jemného tvarohu a šťavnatého ovoce.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem, kefírem, mlékem a olejem. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Polovinu těsta vlijte do fritézy, vyložené pečicím papírem a pečte ji při 160 °C po dobu 7 minut. Mezitím v samostatné míse smíchejte tvaroh s klasickým i vanilkovým cukrem a směsí upečené těsto pokryjte. 

3. KROK

Tvarohovou náplň posypte vypeckovanými třešněmi a vše zalijte druhou polovinou těsta. Dezert následně pečte při 180 °C dalších 15 minut. 

4. KROK

Tip: Koláč z horkovzdušné fritézy podávejte až po vychladnutí, posypaný moučkovým cukrem. Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Fry & Try

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů