Koláčky s broskvovým džemem sypané kokosem - postup přípravy
Z nadýchaného kynutého těsta si můžete upéci koláčky, do jejichž středu přijde lžička broskvové marmelády. Po upečením se zdobí strouhaným kokosem.
Ingredience
Do mísy nalijte vlažné mléko, přidejte cukr, sušené droždí, špetku soli, vejce a strouhanou citronovou kůru. Vše promíchejte. Nakonec přisypejte mouku a začněte zpracovávat těsto. Po chvíli do něj zapracujte změklé máslo a pokračujte, dokud těsto nebude hladké a nelepivé. Poté ho přikryjte a nechte asi hodinu kynout.
Těsto vyklopte na mírně pomoučněný vál a vyválejte z něho asi půl centimetru silnou placku. Z ní pak vykrájejte kolečka, jejichž velikost záleží na vaší volbě, nicméně průměr zhruba 8 centimetrů je ideální. Do každého kolečka pak udělejte 4 zářezy do tvaru hvězdy, položte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut přikrytá kynout.
Do středu každého kolečka udělejte mělký důlek, poté je potřete mlékem a do důlku vložte asi lžičku broskvového džemu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláčky zhruba 20 minut. Po vychladnutí okraje koláčků potřete tenkou vrstvou marmelády a posypte je strouhaným kokosem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.