Konzervované jablečné pyré se Salkem - postup přípravy
Z jablek a slazeného kondenzovaného mléka si lze udělat vynikající pyré na zimu, které se dá do sklenic a vydrží dlouhou dobu. Lze jej jíst samotné, na pečivu či ho použít jako krém.
Ingredience
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kusy. Dejte je postupně do hrnce, nejlépe s nepřilnavým povrchem, a prosypávejte cukrem. Množství cukru můžete upravit podle chuti. Nakonec přidejte asi 100 mililitrů vody a dejte je vařit. Vařte je pod poklicí zhruba 20 až 30 minut, dokud nezměknou. Nezapomeňte je míchat, aby se nepřipálila.
Když se jablka rozpadají, vezměte ponorný mixér a rozmixujte je dohladka. Poté k nim přidejte salko nebo jiné slazené kondenzované mléko. Znovu směs rozmixujte a vařte ji dalších 20 minut. Hrnec přitom mějte napůl přikrytý poklicí.
Připravte si sterilizované sklenice a víčka. Dejte do nich horkou směs, zavíčkujte a nechte vychladnout. Takto vydrží minimálně několik měsíců.