Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Naložené houby ve slaném nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Naložené houby ve slaném nálevu - postup přípravy

Uchovat čerstvé houby ve sklenicích na zimu není nic složitého, pokud máte k dispozici ten správný recept. Vyzkoušejte ten, který nám poskytla paní Radmila Matoušková, a rozhodně nebudete litovat.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Houby rozkrájejte na kostky. Kolik budete potřebovat sklenic a nálevu, samozřejmě záleží na tom, kolik chcete zavařit hub, množství proto upravte dle poměru. Do hrnce nalijte vodu a přisypejte sůl, na každý litr vody dejte lžíci soli. Obojí svařte a nechte vychladnout.

2. KROK

Dejte nakrájené houby do sklenic téměř až nahoru po okraj, zalijte je slaným nálevem a zavíčkujte. Vložte sklenice na plechu do trouby vyhřáté na 180 °C a sterilujte je po dobu 40 minut.

3. KROK

Poté je z trouby vyndejte, otočte víčkem dolů a nechte přikryté vychladnout. Zkontrolujte víčka u všech sklenic a poté je skladujte na temném a chladném místě.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů