Kopřivový čaj s citronovou šťávou - postup přípravy
Posilte svou imunitu a nadopujte se vitamíny a minerály přírodní cestou. Kopřivový čaj s citronem skvěle chutná a jeho výhodou je, že ho připravíte levně a za pár minut.
Ingredience
Z dobře omyté kopřivy otrhejte lístky, které vložte do konve, kde je zalijte horkou vodou.
Tip: Abyste si kopřivou nepálili ruce, používejte k trhání listů čistou utěrku nebo ubrousek.
Konev uzavřete a kopřivový čaj nechte louhovat 15 minut. Po této době čaj z kopřivy podávejte ochucený citronovou šťávou.
Užívání
Pijte 1 sklenici kopřivového čaje nalačno nebo plný žaludek. Vždy připravte čerstvý čaj, aby byly jeho účinky co nejsilnější. Po 7 dnech ho přestaňte pít.
Od čaje si dejte 1 měsíc pauzu, po které můžete s pitím čaje pokračovat. Pokud čaj splňuje, co od něj očekáváte, pijte ho pravidelně, s odstupem 2–3 měsíců.
Účinky
Kopřiva podporuje zdraví kůže a kostí. Má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a pomáhá tak například při léčbě akné a kožních problémů. Kopřiva je také bohatá na bílkoviny, flavonoidy a minerály, jako je železo, vápník, hořčík draslík nebo zinek.
Poznámka: Kopřivový čaj by neměly užívat těhotné a kojící ženy. Vyhnout by se mu měli i lidé s nízkým krevním tlakem a osoby, které jsou alergické na jakoukoliv látku, kterou kopřiva obsahuje.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: cilt bakımı ve sağlık

