Koprová polévka s míchaným vejcem - postup přípravy
Koprové omáčky a polévky jsou strašlivě nedoceněné pokrmy. Přitom když se umí udělat dobře, jsou to jedny z nejlahodnějších dobrot, jaké jste kdy jedli. Za jejich nevalnou pověst mohou povětšinou nevalně placené kuchařky ve školních jídelnách. Teď je ale načase dopřát jim druhou šanci. Zkuste si doma připravit koprovou polévku podle prověřeného receptu od paní Andy Chudobové. Uvidíte, že si vaši pozornost přeci jenom zaslouží.
Ingredience
V hrnci rozpusťte máslo, zasypejte ho hladkou moukou a připravte jíšku. Zalijte ji studenou vodou a dobře rozmíchejte.
Oloupejte čtyři brambory a nakrájejte je na menší kostky. Ty přihoďte do hrnce, trochu osolte a vařte, dokud nejsou brambory měkké.
Jakmile brambory změknou, přilijte do polévky smetanu, ochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Čerstvý kopr nasekejte najemno (v případě nouze lze použít i kopr sušený), odstavte hrnec z ohně a pod pokličkou nechte horkou polévku chvilku odpočinout.
Mezitím si připravte 3 míchaná vejce na másle. Hotovou polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte trochu míchaných vajíček a podávejte.