Koprové pesto s citronem a feferonkou - postup přípravy
Koprové pesto připravíte velmi jednoduše a můžete jej podávat do salátů, k masu, nebo si na něm pochutnat se svým oblíbeným pečivem. Pesto je chuťově zajímavé a mírně pikantní.
Ingredience
Kopr omyjte a vložte do mixéru. Přidejte k němu dýňová semínka, česnek, citronovou šťávu, citronovou kůru z dobře omytého citronu, sůl, olej, feferonku a parmazán.
Poznámka: Kopr do mixéru nevkládejte celý, ale nasekejte ho nebo nastříhejte nůžkami.
Ingredience důkladně rozmixujte a hotové koprové pesto vložte do sterilizované sklenice s víkem.
Poznámka: Sterilizace sklenice je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Tip: Pesto z kopru můžete servírovat s pečivem, ale také jím ochutit salát nebo jej podávat jako dip k masu. Budete-li postupovat podle tohoto receptu, získáte 236 g pesta.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ЗДОРОВОЕ ПИТАНИЕ