Korejský zeleninový salát s česnekem - postup přípravy
Tento korejský zeleninový salát můžete podávat jako svačinku, lehkou večeři, ale také jako přílohu k masu. Pokrm je výživný, plný vitamínů a je vhodný i pro ty, kteří se snaží shodit nějaké to kilo.
Ingredience
Hlávkové zelí nastrouhejte na tenké nudličky a na proužky nakrájejte také okurku, omytou červenou papriku, ředkev a červenou cibuli.
Ingredience zamíchejte a přidejte k nim na proužky nastrouhanou oloupanou mrkev, nadrobno nakrájené oloupané stroužky česneku, koriandr, mletou sladkou papriku a černý pepř.
Zeleninu zalijte horkým rostlinným olejem, přidejte k ní nakrájenou jarní cibulku a vše osolte, oslaďte cukrem a ochuťte octem. Ingredience důkladně promíchejte a můžete podávat.
Poznámka: Korejský zeleninový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná vychlazený. V takovém případě ho vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: OSHPAZ KELIN