Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dortíčky s jahodovou šlehačkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dortíčky s jahodovou šlehačkou - postup přípravy

Skvělé jahodové zákusky lze upéct z kakaového piškotového těsta, přičemž se plní jahodovou šlehačkou a zdobí čerstvým ovocem. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Na piškot

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce a cukr vyšlehejte do pěny, poté k nim přišlehejte olej. Poté ke směsi přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a vymíchejte těsto.

2. KROK

Formu o velikosti 32×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud není piškot hotov, ozkoušet to lze i špejlí. Z vychladlého piškotu pak vykrájejte stejně velká kolečka, případně jiný tvar.

3. KROK

Do mísy na šlehání nalijte šlehačku, přisypejte jahodovou smetanovou náplň od Dr. Oetkera a cukr. Jeho množství můžete upravit podle vaší chuti. Vyšlehejte tuhou šlehačku.

4. KROK

Na kolečko z korpusu namažte trochu jahodové marmelády. Pak naneste šlehačku, přikryjte druhým kolečkem, naneste šlehačku a navrch dejte čerstvou jahodu. Můžete použít i různé čokoládové ozdoby.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů