Rumunská cuketová zacusca na zimu

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rumunská cuketová zacusca na zimu - postup přípravy

Dnes se podíváme na recept na cuketovou zacuscu. Jedná se o velmi jednoduchý recept na vynikající zeleninovou směs, kterou můžete podávat s masem, rybami nebo jako předkrm na svátečním stole. Stejně tak si ji ale vychutnáte i na obyčejném chlebu jako netradiční svačinu. Zaručeně potěší chuťové pohárky každého z vás a zároveň se dokonale hodí ke každému jídlu.

Použít můžete mladé nebo dospělejší cukety. Z těch nezapomeňte ovšem odstranit semena a slupku. V případě mladších plodů to dělat nemusíte.

Cukety nakrájejte na kostičky požadované velikosti.

Mrkev a papriku nakrájejte na středně velké kostky.

Rajčata překrojte na čtvrtiny.

Poté veškerou zeleninu prolisujte mlýnkem na maso.




Celou směs dejte do hrnce na plotnu a zapněte na vysokou teplotu. Vařte na prudkém ohni za občasného míchání asi 20 minut.

Poté přidejte cukr, rajčatovou pastu a rostlinný olej. Snižte teplotu, promíchejte a duste dalších 10 minut. Poté můžete přidat pálivé papriky, prolisovaný česnek a ocet. Znovu zamíchejte a vařte dalších 5 minut.

Poté budete mít směs hotovou. Poté vypněte sporák a nalijte směs do sterilizovaných sklenic. Uzavřete je sterilizovanými víčky a nádoby otočte.

Nechte je takto vychladnout a skladujte na chladném a temném místě.

Galerie

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 323 hlasů
Nahlásit chybu
52 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty