Rumunská cuketová zacusca na zimu

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rumunská cuketová zacusca na zimu - postup přípravy

Dnes se podíváme na recept na cuketovou zacuscu. Jedná se o velmi jednoduchý recept na vynikající zeleninovou směs, kterou můžete podávat s masem, rybami nebo jako předkrm na svátečním stole. Stejně tak si ji ale vychutnáte i na obyčejném chlebu jako netradiční svačinu. Zaručeně potěší chuťové pohárky každého z vás a zároveň se dokonale hodí ke každému jídlu.

Použít můžete mladé nebo dospělejší cukety. Z těch nezapomeňte ovšem odstranit semena a slupku. V případě mladších plodů to dělat nemusíte.




Cukety nakrájejte na kostičky požadované velikosti.

Mrkev a papriku nakrájejte na středně velké kostky.

Rajčata překrojte na čtvrtiny.

Poté veškerou zeleninu prolisujte mlýnkem na maso.

Celou směs dejte do hrnce na plotnu a zapněte na vysokou teplotu. Vařte na prudkém ohni za občasného míchání asi 20 minut.

Poté přidejte cukr, rajčatovou pastu a rostlinný olej. Snižte teplotu, promíchejte a duste dalších 10 minut. Poté můžete přidat pálivé papriky, prolisovaný česnek a ocet. Znovu zamíchejte a vařte dalších 5 minut.

Poté budete mít směs hotovou. Poté vypněte sporák a nalijte směs do sterilizovaných sklenic. Uzavřete je sterilizovanými víčky a nádoby otočte.

Nechte je takto vychladnout a skladujte na chladném a temném místě.

Galerie

Dalších 7 fotografií
Dalších 7 fotografií
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 780 hlasů
Nahlásit chybu
114 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt