Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rumunská cuketová zacusca na zimu

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rumunská cuketová zacusca na zimu - postup přípravy

Dnes se podíváme na recept na cuketovou zacuscu. Jedná se o velmi jednoduchý recept na vynikající zeleninovou směs, kterou můžete podávat s masem, rybami nebo jako předkrm na svátečním stole. Stejně tak si ji ale vychutnáte i na obyčejném chlebu jako netradiční svačinu. Zaručeně potěší chuťové pohárky každého z vás a zároveň se dokonale hodí ke každému jídlu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Použít můžete mladé nebo dospělejší cukety. Z těch nezapomeňte ovšem odstranit semena a slupku. V případě mladších plodů to dělat nemusíte.




Cukety nakrájejte na kostičky požadované velikosti.

Mrkev a papriku nakrájejte na středně velké kostky.

Rajčata překrojte na čtvrtiny.

Poté veškerou zeleninu prolisujte mlýnkem na maso.

Celou směs dejte do hrnce na plotnu a zapněte na vysokou teplotu. Vařte na prudkém ohni za občasného míchání asi 20 minut.

Poté přidejte cukr, rajčatovou pastu a rostlinný olej. Snižte teplotu, promíchejte a duste dalších 10 minut. Poté můžete přidat pálivé papriky, prolisovaný česnek a ocet. Znovu zamíchejte a vařte dalších 5 minut.

Poté budete mít směs hotovou. Poté vypněte sporák a nalijte směs do sterilizovaných sklenic. Uzavřete je sterilizovanými víčky a nádoby otočte.

Nechte je takto vychladnout a skladujte na chladném a temném místě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů