Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehká sněhová roláda s malinami

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Křehká sněhová roláda s malinami - postup přípravy

Tento recept potěší všechny příznivce dezertů, které neobsahují mouku. Křehká sněhová roláda vypadá luxusně, má jemnou chuť i strukturu a je hotová za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli a moučkovým cukrem. Do vzniklého sněhu vešlehejte citronovou šťávu a poté kukuřičný škrob. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Sníh rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, uhlaďte ho do rovna a pečte ho v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 30–35 minut. 

3. KROK

Upečený korpus překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Poté vyšlehejte mascarpone s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Poznámka: Místo mascarpone můžete použít smetanový sýr.

4. KROK

Do směsi vešlehejte také smetanu a ⅔ náplně potřete celý korpus. Ten posypte malinami a zarolujte ho. Křehkou sněhovou roládu vložte na 3–4 hodiny do lednice a poté ji ozdobte zbylou třetinou krému a několika malinami. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lieblingsdesserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů