Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinková peřina se zakysanou smetanou a skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pudinková peřina se zakysanou smetanou a skořicí - postup přípravy

Pokud máte chuť na zajímavý dezert, upečte si tzv. pudinkovou peřinu podle receptu od paní Jitky Kořánové. Chuť pudinkového krému se skvěle doplňuje se zakysanou smetanou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté do směsi zašlehejte olej, přidejte mouku a prášek do pečiva a vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem, případně můžete plech vyložit pečicím papírem.

2. KROK

Do hrnce nasypejte čokoládové pudinky a cukr a vše dobře promíchejte. Přilijte trochu mléka a vytvořte kašičku, aby se v ní rozpustily případné hrudky, a poté dolijte zbytek mléka.

3. KROK

Přiveďte směs k varu na sporáku za neustálého míchání, dokud nedosáhnete pudinkové konzistence. Horkou pudinkovou hmotu nalijte na těsto na plechu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč zhruba 30 minut.

4. KROK

Po upečení na horký koláč rovnoměrně naneste zakysanou smetanu. Podle chuti ji posypejte skořicovým cukrem a po vychladnutí můžete koláč podávat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů