Křehké hovězí s pikantní omáčkou - postup přípravy
Hovězí maso nemusí být tuhé a nezajímavé. Připravte si tento jedinečný recept s pikantní omáčkou a křehkým hovězím, jaké jste ještě nejedli.
Ingredience
Maso nakrájejte na menší plátky, vložte jej do mísy a zasypejte ho jedlou sodou. Maso se sodou pořádně promíchejte.
Tip: Jedlá soda je v tomto receptu použita, protože zvláčňuje maso.
Mísu s masem přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 30 minut marinovat. Zatím oloupejte a nastrouhejte česnek, vložte ho do misky a přidejte k němu cukr, sůl, černý pepř a chilli vločky. Nakonec vše zalijte balzamikovým octem, olejem a chilli omáčkou. Vše zamíchejte a odložte bokem.
Z mísy s masem odstraňte fólii a maso prohněťte. Maso zalijte vodou a pořádně jej propláchněte.
Poznámka: Z masa odsajte přebytečnou vodu pomocí ubrousku.
Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm osmažte. Každý kousek smažte po dobu 2 minut z každé strany. Poté maso z pánve sejměte a nechte odpočívat.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na proužky. Poté ji vložte do pánve s rostlinným olejem a smažte 1–2 minuty. Zatímco se cibule smaží, omyjte červenou papriku, odstraňte z ní semeník a nakrájejte ji na proužky. Následně papriku přidejte do pánve k cibuli.
Směs zalijte připravenou omáčkou z česneku a balzamikového octa a smažte ji 2–3 minuty. Poté do pánve přidejte maso a pokračujte ve vaření 5–7 minut.
Tip: Maso se zeleninou podávejte se salátem, s bramborami nebo s jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: leckere Küche