Křehké italské vánoční sušenky - postup přípravy
Tyto vánoční italské sušenky jsou plné mandlí a pomerančového aroma, což je dokonalá kombinace pro sváteční dobu. Nejlépe si je vychutnáte s vaší oblíbenou kávou nebo čajem.
Ingredience
V misce smíchejte 200 g mletých mandlí, moučkový cukr a špetku soli. Poté přidejte kůru z pomerančů a šťávu z pomeranče smíchanou s datlovým sirupem. Dobře promíchejte.
Přidejte bílek a znovu důkladně promíchejte. Postupně přisypávejte 100 g mletých mandlí a těsto dobře zpracujte.
Z těsta udělejte váleček a něj ukrajujte kousky, které vytvarujte do slziček. Ty obalte v moučkovém cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a sušenky pečte po dobu 13–15 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé. Poté je vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept