Křehké ořechové pusinky bez mouky - postup přípravy
Křehké ořechové pusinky bez mouky jsou rychlé vánoční cukroví, plné bohatých chutí. Výhodou je, že ho připravíte jen z 6 ingrediencí a nemusíte při tom použít mouku.
Ingredience
Vaječné bílky šlehejte, 1 minutu, s kyselinou citronovou. Jakmile se objeví pěna, přidejte, po částech, klasický cukr s vanilkovým cukrem a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí – potrvá to asi 10–12 minut.
Tip: Kyselinu citronovou můžete nahradit lžičkou citronové šťávy nebo špetkou soli.
Ořechy s čokoládou rozmixujte a směs vmíchejte do sněhu z bílků a cukru. Pomocí lžíce vytvářejte na plechu, pokrytém pečicím papírem, malé hromádky, které pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 20 minut.
Po upečení nechte křehké ořechové pusinky 3 minuty volně chladnout a poté je přemístěte na servírovací tác.
Tip: Cukroví uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней