Křehké rohlíčky plněné meruňkovým džemem - postup přípravy
Křehké rohlíčky z jemného jogurtového těsta rozhodně stojí za ochutnání. Jsou skvělou volbou na snídani či svačinu nebo k odpolední kávě.
Ingredience
Do mísy dejte vejce, cukr, sůl, vanilkový cukr, jogurt a olej a vše důkladně promíchejte. Poté přidejte polovinu mouky a vymíchejte těsto. Postupně přidejte druhou polovinu mouky a prášek do pečiva a ručně hnětejte, dokud nezískáte hladké těsto.
Z těsta utvořte malé bochánky a každý z nich rozválejte na vále na kulatou placičku. Zhruba ve třetině každé dejte trochu meruňkového džemu, částečně ji srolujte a zbytek těsta nařízněte viz video. Poté ji dorolujte, vytvarujte z ní rohlíček a ten dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec všechny rohlíčky potřete mlékem.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte rohlíčky zhruba 15 až 20 minut. Po upečení je posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.