Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké sádlové vanilkové rohlíčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Křehké sádlové vanilkové rohlíčky - postup přípravy

Připravte si nejoblíbenější vánoční cukroví, které se na Vánoce peče snad v každé rodině. Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky podle receptu paní Pavlíny Bušové, které se rozplývají na jazyku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy dejte prosátou hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, změklé máslo, sádlo, kypřicí prášek do pečiva a vejce.

2. KROK

Směs lehce promíchejte a vysypte ho na pracovní plochu. Poté z něj vypracujte hladké a nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho přes noc odpočinout v lednici.

3. KROK

Z těsta vytvarujte rohlíčky o velikosti přibližně 15 g. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 170 °C.

4. KROK

Rohlíčky pečte přibližně 10 minut do růžova. Poté je vyjměte z trouby a nechte je lehce vychladnout. Poté je obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů