Křehké sádlové vanilkové rohlíčky - postup přípravy
Připravte si nejoblíbenější vánoční cukroví, které se na Vánoce peče snad v každé rodině. Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky podle receptu paní Pavlíny Bušové, které se rozplývají na jazyku.
Ingredience
Do větší mísy dejte prosátou hladkou mouku, mleté vlašské ořechy, moučkový cukr, změklé máslo, sádlo, kypřicí prášek do pečiva a vejce.
Směs lehce promíchejte a vysypte ho na pracovní plochu. Poté z něj vypracujte hladké a nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho přes noc odpočinout v lednici.
Z těsta vytvarujte rohlíčky o velikosti přibližně 15 g. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 170 °C.
Rohlíčky pečte přibližně 10 minut do růžova. Poté je vyjměte z trouby a nechte je lehce vychladnout. Poté je obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.