Křehké sušenky s marmeládou - postup přípravy
Pokud hledáte recept na vánoční cukroví, které nejen skvěle chutná, ale i vypadá vyzkoušejte tyto sušenky. Naplňte je domácí marmeládou, ale dozdobit je můžete podle své fantazie.
Ingredience
V míse vyšlehejte máslo a po chvílí přidejte cukr a vanilkový cukr. Směs vyšlehejte do nadýchané pěny.
Přidejte vejce a důkladně je zašlehejte. V původním receptu se používají pouze bílky, ale pokud máte raději vláčné sušenky, můžete použít i žloutek.
Přidejte prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli. Vše společně důkladně promíchejte.
Vložte těsto do cukrářského sáčku s ozdobnou tryskou, která vytvoří vzor. Nastříkejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Mezi sušenkami dělejte rozestupy, protože se těsto při pečení lehce rozteče. Do středu každého kopečku udělejte malý důlek a naplňte ho marmeládou.
Sušenky pečte v předehřáté troubě po dobu 10–12 minut nebo dokud nezačnou lehce zezlátnout. Poté plech vyjměte z trouby a nechte je vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней