Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kremeš s pudinkem a šlehačkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kremeš s pudinkem a šlehačkou - postup přípravy

Z listového těsta se dá upéci lahodný koláč s krémem a šlehačkou a není to vůbec obtížné. Recept na něj nám poskytla paní Ivana Dunová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Listové těsto rozválejte na dvě stejné placky nebo kupte dva kusy rozváleného, ušetříte si práci. První placku dejte na plech vyložený pečicím papírem, propíchejte ji vidličkou a vložte do trouby rozehřáté na 200 °C, pečte asi 10 minut. Druhou placku rozkrájejte na čtverce, ideálně zhruba 8 x 8 centimetrů, záleží, jak vám to vyjde. Dejte je také na plech a upečte stejným způsobem.

2. KROK

Do studeného mléka v hrnci vmíchejte zlatý klas nebo vanilkový pudink, žloutky, vanilkovou esenci dle chuti a cukr. Dejte hrnec na sporák a vařte směs za stálého míchání, dokud nezískáte hustý pudink. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku. Ten pak vylijte na upečený plát, rozetřete a nechte vychladnout.

3. KROK

Ze smetany ke šlehání vyšlehejte tuhou šlehačku, můžete ji přisladit moučkovým cukrem. Potom ji rozetřete na pudink. Nahoru položte upečené čtverce listového těsta a posypejte je moučkovým cukrem. Před podáváním je lepší nechat dezert vychladit v lednici.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů