Krémová cuketová pomazánka - postup přípravy
Jestliže už nevíte, co si máte udělat na snídani či svačinu, a chtěli byste tento problém nějak snadno vyřešit, vyzkoušejte tuto cuketovou pomazánku. Její příprava je snadná a zachutná vám již po prvním soustu.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno, mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Jednu větší cuketu, která by měla mít cca půl kila, nakrájejte na kostičky. Rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje a dejte na ni smažit nakrájenou cibulku, smažte ji dvě až tři minuty. Poté k ní přidejte nastrouhanou mrkev a smažte další dvě minuty. Nakonec přidejte cuketu a smažte další tři minuty.
Nezapomeňte směs dochutit solí a mletým černým pepřem a také ji pravidelně míchejte. Po dochucení ji zakryjte pokličkou a duste 10 až 15 minut za občasného promíchání. Dva stroužky česneku prolisujte a přidejte je do pánve se směsí. Následně pánev sundejte ze sporáku a nechejte směs vychladnout.
Kopr nasekejte najemno. Hotovou směs dejte do nádoby od mixéru, přidejte k ní nasekaný kopr a navrch dejte tvaroh či ricottu. Vše rozmixujte tyčovým mixérem, naneste pomazánku na pečivo a můžete ji podávat. Dobrou chuť!