Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová sýrová polévka s kuřecím masem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Krémová sýrová polévka s kuřecím masem - postup přípravy

Krémová sýrová polévka obsahuje rozmanité ingredience, hravě nahradí hlavní jídlo a dokonale vás zasytí. Pokrm je ideální i v letních měsících, jelikož chutná i zastudena.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa osušte papírovou utěrkou a vložte je do hrnce, kde je zalijte studenou vodou. Maso vařte 30 minut, na mírném ohni.

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

2. KROK

Asi po 5 minutách vaření do hrnce přidejte bobkový list a vývar ochuťte solí. Pokračujte s přípravou zeleniny. Mrkev s brambory a cibulí oloupejte. Brambory nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.

3. KROK

Mrkev s cibulí vložte do pánve s rozpuštěným máslem a smažte ji 4 minuty, dokud trochu nezměkne. Brambory vložte do vývaru a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Po této době z polévky vyjměte maso a vmíchejte do ní zeleninovou směs z pánve.

4. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 10 minut a poté do vývaru vraťte maso, nakrájené na menší kousky. Přidejte také tavený sýr s muškátovým oříškem a polévku ochuťte solí a pepřem.

5. KROK

Ingredience zamíchejte, polévku vařte ještě 2 minuty a odstavte ji z tepla. Nyní připravte přílohu. Bagetu nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které vyskládejte na plech, kde je potřete olejem a posypte italskými bylinkami. 

6. KROK

Pečivo pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. 

Tip: Po upečení bagety potřete česnekem dle vlastní chuti. 

7. KROK

Krémovou sýrovou polévku servírujte společně s opečenými bagetami. 

Tip: Polévka chutná i zastudena. Přijde vám tedy vhod i v letních měsících.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů