Krémová sýrová polévka s kuřecím masem - postup přípravy
Krémová sýrová polévka obsahuje rozmanité ingredience, hravě nahradí hlavní jídlo a dokonale vás zasytí. Pokrm je ideální i v letních měsících, jelikož chutná i zastudena.
Základ
Příloha
Zdobení
Kuřecí prsa osušte papírovou utěrkou a vložte je do hrnce, kde je zalijte studenou vodou. Maso vařte 30 minut, na mírném ohni.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Asi po 5 minutách vaření do hrnce přidejte bobkový list a vývar ochuťte solí. Pokračujte s přípravou zeleniny. Mrkev s brambory a cibulí oloupejte. Brambory nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
Mrkev s cibulí vložte do pánve s rozpuštěným máslem a smažte ji 4 minuty, dokud trochu nezměkne. Brambory vložte do vývaru a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Po této době z polévky vyjměte maso a vmíchejte do ní zeleninovou směs z pánve.
Pokračujte ve vaření dalších 10 minut a poté do vývaru vraťte maso, nakrájené na menší kousky. Přidejte také tavený sýr s muškátovým oříškem a polévku ochuťte solí a pepřem.
Ingredience zamíchejte, polévku vařte ještě 2 minuty a odstavte ji z tepla. Nyní připravte přílohu. Bagetu nakrájejte na plátky o šířce 1 cm, které vyskládejte na plech, kde je potřete olejem a posypte italskými bylinkami.
Pečivo pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut.
Tip: Po upečení bagety potřete česnekem dle vlastní chuti.
Krémovou sýrovou polévku servírujte společně s opečenými bagetami.
Tip: Polévka chutná i zastudena. Přijde vám tedy vhod i v letních měsících.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Parkhomenko