Frankfurtská polévka

i Zdroj fotografie: Lenka Sedláčková
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Frankfurtská polévka - postup přípravy

Frankfurtská polévka je jedna z nejjednodušších polévek vůbec, přitom je ale také jedna z nejchutnějších. To je také důvod, proč nikdy nechybí na menu žádné poctivé restaurace, byť je její složení vyloženě lidové. Svůj ověřený recept na domácí frankfurtskou polévku s námi sdílela paní Lenka Sedláčková, která ji vaří často a ráda. Zkuste ji doma také.
1. KROK

Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte mletou papriku, sůl a na menší kostky nakrájené brambory. Zalijte vodou a nechte vařit. Na pánvi nasucho opražte trochu mouky. Když jsou brambory zpola uvařené, přidejte mouku do polévky a dobře promíchejte.

2. KROK

Prolisujte očištěný česnek, párky nakrájejte na kolečka a obojí přidejte do polévky. Nechte vše chvilku provařit. Když jsou brambory měkké a párky uvařené, dochuťte polévku solí, zjemněte plátkem másla a posypejte čerstvou nebo sušenou petrželkou. Vypněte oheň, polévku zaklopte pokličkou, nechte ji pár minut odpočívat a ihned podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 327 hlasů
Nahlásit chybu
98 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty