Krémové řezy s banány a čokoládou - postup přípravy
Pokud nechcete trávit hodiny v kuchyni přípravou dezertu, vyzkoušejte krémové řezy s banány. Dezert potěší všechny mlsouny a milovníky čokolády a vanilkové příchutě.
Těsto
Krém
Poleva
Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. V samostatné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, do které postupně přidejte olej, kakao, směs s moukou a vodu, za stálého šlehání.
Tip: Suché ingredience předem prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte na plech a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Plech vymažte tukem a vysypte moukou. Díky tomu z něj upečený korpus snadno vyndáte.
Upečený korpus potřete meruňkovým džemem a pokračujte přípravou krému. Želatinu namočte do studené vody na několik minut. Mezitím vyšlehejte vaječné žloutky s 250 ml mléka, a jakmile se ingredience propojí, přidejte vanilkový pudink v prášku.
V rendlíku smíchejte 750 ml mléka s cukrem a po dvou minutách, až se cukr rozpustí, do základu na krém vmíchejte rum a směs s pudinkem. Vše vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté krém odstavte z tepla a nechte ho 5 minut chladnout.
Želatinu vymačkejte, rendlík s krémem znovu zahřejte a želatinu do něj vmíchejte. Jakmile se rozpustí, odstavte rendlík z tepla.
Poznámka: Teplota krému by neměla překročit 80 °C.
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a smíchejte ji se základem na krém. Upečený korpus pokryjte banány nakrájenými na poloviny, horizontálně. Ovoce pokryjte krémem a dezert vložte na 1 hodinu do lednice. Na závěr připravte polevu.
Čokoládu smíchejte s horkou smetanou a polevou polijte celý povrch dezertu, který vložte do lednice na další 2 hodiny, nejlépe ho tam nechte přes noc.
Poznámka: Krémové řezy s banány servírujte nakrájené na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající s Rikou Kienerou