Krémový dezert Éclair à la větrník na plech - postup přípravy
Éclair se obvykle připravuje v podobě mnoha podlouhlých koblih, ale může vypadat i zcela jinak. Připravte si tento francouzský dezert jako buchtu a získáte vynikající sladkou tečku pro celou rodinu během chvilky.
Těsto
Krém
Na ozdobu
Vezměte do ruky hrnec a nalijte do něj mléko, vodu a přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo dokonale nerozpustí a nespojí s tekutinou. Poté můžete přidat cukr, sůl, mouku a vše promíchejte. Z původní tekutiny získáte během chvilky měkké těsto. Míchejte, dokud nebudete mít zcela homogenní a propojené těsto. Vše připravujte na mírném ohni.
Nyní si připravte čistou, hlubokou mísu. Přemístěte do ní těsto a přidejte 4 vejce. Vejce s těstem vyšlehejte mixérem s metlami, aby se správně zapracovala. Plech nebo pekáč o rozměru 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem a rozložte na něj těsto v rovnoměrné vrstvě. Nejšikovnější je k tomu použít silikonovou stěrku, se kterou vám to půjde nejlépe. Těsto vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut.
Na krém v míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, 2 vejce a vše důkladně rozmíchejte metličkou, dokud nezískáte hladkou směs. Do hrnce nalijte mléko a dejte ho na plotnu. Poté přilijte připravenou směs a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Přidejte máslo a pokračujte v míchání.
Do čisté misky nalijte smetanu a vyšlehejte mixérem. Postupně ji přidejte do krému a zapracujte stěrkou. Krém nalijte na upečené těsto v pekáči a uhlaďte. Vložte na 2 hodiny do lednice. Nakonec na povrch naneste proužky z rozpuštěné čokolády a karamelu na ozdobu. Nyní máte hotovo a můžete si vychutnat jedinečný dezert. Dobrou chuť!