Krémový dort z listového těsta s lesním ovocem

ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Krémový dort z listového těsta s lesním ovocem - postup přípravy

Nadýchaný dort plný krému ze šlehačky a řeckého jogurtu a náplní z lesního ovoce je opravdu delikátní. Navíc nemusíte na jeho základ péct žádný složitý korpus, vystačíte si totiž s obyčejným listovým těstem.
1. KROK

Vezměte oba pláty listového těsta a dortový kroužek o průměru 22 cm. Z těsta vykrojte dva kruhy. První kruh propíchejte vidličkou, potřete vodou a posypejte krystalovým cukrem. Druhý kruh kolečkem na pizzu rozkrájejte na 12 dílů, potřete vodou a pocukrujte. Dejte kruhy i s odřezky těsta na plech, vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 15 až 20 minut.

2. KROK

Zmrazené či čerstvé lesní ovoce (směs jahod, malin, borůvek a případně ostružin) dejte do hrnce, přidejte cukr, škrob a citronovou šťávu a za stálého míchání svařte. Smetanu ke šlehání začněte šlehat a postupně k ní přisypávejte moučkový cukr. Až bude tuhá, zašlehejte do ní řecký jogurt.

3. KROK

Dortový ráfek postavte na tác, vložte do něj kruh z listového těsta a naneste na něj polovinu krému. Na něj rozložte polovinu ovocné směsi, pokračujte druhou polovinu krému a druhou polovinu ovoce. Navrch naskládejte 12 kousků z druhého kruhu těsta a dejte dort na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

4. KROK

Poté rozdrobte upečené odřezky těsta. Odstraňte dortový kroužek a na boky dortu nalepte kousky těsta. Na závěr dort poprašte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 252 hlasů
Nahlásit chybu
125 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt