Bezová marmeláda s jahodami - postup přípravy
Až ochutnáte tuto bezovou marmeládu s jahodami, nebudete chtít připravovat jinou. Má originální chuť a skvěle se hodí jako pomazánka na pečivo i k přípravě dezertů.
Ingredience
Květenství černého bezu vyskládejte na pečicí papír a nechte ho ležet 1 hodinu. Poté ho zbavte hrubých stonků.
Poznámka: Díky tomuto kroku květenství zbavíte případného hmyzu.
Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí, vložte je do většího hrnce a smíchejte je s želírovacím cukrem.
Tip: Místo želírovacího cukru můžete použít gelfix.
Jahody rozmačkejte šťouchadlem, přiveďte je k varu a vmíchejte do nich bezové květy.
Poznámka: Jahody během vaření často míchejte. Množství cukru můžete přizpůsobit sladkosti ovoce.
Pokračujte ve vaření další 3 minuty a do směsi vmíchejte cukr, který nechte zcela rozpustit. Asi po dalších 3 minutách bezovou marmeládu odstavte z tepla.
Poznámka: Během vaření se na hladině vytvoří pěna, kterou sesbírejte.
Marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte je volně chladnout dnem vzhůru.
Tip: Chcete-li vytvořit marmeládu bez kousků ovoce, můžete ji na závěr rozmixovat.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ZARAŻENI PASJAMI