Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezová marmeláda s jahodami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Bezová marmeláda s jahodami - postup přípravy

Až ochutnáte tuto bezovou marmeládu s jahodami, nebudete chtít připravovat jinou. Má originální chuť a skvěle se hodí jako pomazánka na pečivo i k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květenství černého bezu vyskládejte na pečicí papír a nechte ho ležet 1 hodinu. Poté ho zbavte hrubých stonků. 

Poznámka: Díky tomuto kroku květenství zbavíte případného hmyzu.

2. KROK

Jahody důkladně omyjte, zbavte je zelených částí, vložte je do většího hrnce a smíchejte je s želírovacím cukrem. 

Tip: Místo želírovacího cukru můžete použít gelfix.

3. KROK

Jahody rozmačkejte šťouchadlem, přiveďte je k varu a vmíchejte do nich bezové květy.

Poznámka: Jahody během vaření často míchejte. Množství cukru můžete přizpůsobit sladkosti ovoce.

4. KROK

Pokračujte ve vaření další 3 minuty a do směsi vmíchejte cukr, který nechte zcela rozpustit. Asi po dalších 3 minutách bezovou marmeládu odstavte z tepla. 

Poznámka: Během vaření se na hladině vytvoří pěna, kterou sesbírejte.

5. KROK

Marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte je volně chladnout dnem vzhůru. 

Tip: Chcete-li vytvořit marmeládu bez kousků ovoce, můžete ji na závěr rozmixovat.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ZARAŻENI PASJAMI

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů