Krémový jahodový pohár jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Krémový jahodový pohár je jednoduchý na přípravu a hotový je za pár minut. Recept vyžaduje použití jen 5 základních ingrediencí, které najdete v každé domácnosti.
Ingredience
Jahody i se šťávou přelijte do hrnce a rozmixujte je dohladka. Do jahod vešlehejte vaječný žloutek, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich také cukr a kukuřičný škrob.
Rendlík položte na sporák a směs zahřívejte 1–2 minuty, za stálého míchání, do zhoustnutí. Vzniklý jahodový krém přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a její obsah nechte volně chladnout.
Tip: Fólii na krém umístěte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Zatím ve větší míse vyšlehejte vychlazenou smetanu, poté prošlehejte jahodový krém a do smetany ho postupně vmíchejte pomocí šlehání.
Tip: Směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a naplňte jím poháry, ve kterých budete krémový jahodový pohár servírovat. Jeho povrch můžete ozdobit dle vlastního vkusu, například čerstvými jahodami nebo šípky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde