Kremrole z listového těsta s 2 druhy krémů - postup přípravy
Pokud očekáváte příchod návštěvy a nevíte, co dobrého jim nabídnout, vyzkoušejte tyto domácí kremrole z listového těsta. Naplnit je můžete 2 druhy krémů nebo použít vlastní oblíbenou náplň.
Na kremrole
Na krémy
Listové těsto rozložte a pomocí rádýlka ho nakrájejte na 8 stejně širokých pruhů. Poté vezměte 1 pruh a obtočte ho na formičku na kremrole.
Pruh natáčejte tak, aby se těsto lehce překrývalo. Poté postup opakujte i u zbylých pruhů. Následně je potřete mlékem a obalte je ve třtinovém cukru.
Kremrole vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližně 10 minut. Poté je vyjměte z trouby, nechte je lehce vychladnout a stáhněte je z formiček.
Do hrnce rozklepněte vejce, přidejte do něj cukr, škrob a vanilkový extrakt. Směs velmi pečlivě promíchejte a poté do ní přilijte mléko.
Směs opět velmi dobře promíchejte a poté hrnec přendejte nad oheň. Vařte ji za stálého míchaní do zhoustnutí.
Před koncem vaření přidejte do směsi máslo a pečlivě ho vmíchejte. Poté krém přelijte do mísy a nechte ho zcela vychladnout.
Krém přendejte do sáčku se zdobící špičkou a polovinu upečených kremrolí naplňte. Poté do zbytku krému můžete vmíchat Nutellu a naplnit s ním zbytek kremrolí.
Domácí kremrole před servírováním ještě můžete lehce posypat moučkovým cukrem.
Tip: Pokud nemáte formičky na kremrole, můžete si je vyrobit z alobalu. Před použitím je ideálně potřete olejem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes