Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákové placičky s dresingem a zeleninovým salátem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Květákové placičky s dresingem a zeleninovým salátem - postup přípravy

Vynikající bezmasé jídlo si můžete udělat z květáku, a to jednoduché smažené placičky. Skvělý je k nim dresing a trocha lehkého zeleninového salátu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na placičky

Na dresing

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Květák rozdělte na menší růžičky a dejte je na 5 minut vařit do hrnce s vodou, aby změkl. Po uvaření ho sceďte, a až vychladne, rozmačkejte ho vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

2. KROK

Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, vejce, strouhanku, kukuřičnou mouku, oregano, mletou sladkou papriku, italské bylinky, jedlou sodu, strouhaný tvrdý sýr a dle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, abyste získali homogenní hmotu.

3. KROK

Z těsta vytvořte placičky a dejte je na pánvi smažit do zlatova z obou stran. Během smažení si v misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, prolisujte česnek a přidejte najemno nasekaný kopr. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby vznikl dresink, který bude servírován s placičkami.

4. KROK

Na zeleninový salát si nakrájejte velké rajče na kostky, červenou cibuli na půlkolečka a okurky na větší kostky. Přidejte nasekanou petrželku, trochu olivového oleje, osolte a opepřete. Salát promíchejte a podávejte k placičkám s dresinkem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů