Krkovice na rajčatech s těstovinami - postup přípravy
Krkovice na rajčatech, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je lehký pokrm, který se skvěle hodí k obědu i večeři. Výhodou je snadná příprava.
Základ
Zdobení
Příloha
Česnek, cibuli a rajčata nakrájejte nadrobno. Maso jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem.
Tip: Maso naklepejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Plátky masa smažte, na rozpáleném oleji, z obou stran, po dobu 3 minut. Poté ho posypte oreganem a polijte worcestrovou omáčkou. Přidejte hořčici a nakrájený česnek s cibulí a rajčaty.
Poznámka: Snahou je maso pouze zatáhnout.
Směs nemíchejte. Maso nechte zakryté zeleninou. Vše zalijte vývarem, pánev přikryjte pokličkou a pokrm vařte 1 hodinu, do změknutí masa.
Po hodině krkovici na rajčatech dosolte, je-li to potřeba, a krkovici servírujte s těstovinami, které ozdobte nasekanou petrželkou.
Poznámka: Těstoviny vařte v osolené vodě 9–11 minut. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem