Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krkovice s bramborami, cibulí a zelím

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 75 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Krkovice s bramborami, cibulí a zelím - postup přípravy

Potřebujete zasytit početnou rodinu a došla vám inspirace ohledně receptů? Pak vsaďte třeba na zapečenou vepřovou krkovici s bramborami, cibulí a zelím. Tohle obyčejné a rychlé jídlo je velmi delikátní a skvěle zasytí i toho největšího jedlíka.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si vepřovou krkovici nakrájíte na stejně silné pláty. Maso pak poklepejte mírně z obou stran paličkou a osolte i opepřete dle chuti. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půl měsíčky.




Hlávkové bílé zelí opláchněte, očistěte od košťálu a nakrájejte na jemné nudličky. A nakonec zde máme brambory, které je potřeba oloupat, omýt a naplátkovat ostrým nožem.

Všechny druhy zeleniny promíchejte ve velké míse spolu s olivovým olejem, sušeným rozmarýnem, mletou sladkou paprikou, bazalkou, pepřem a solí.

Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

K ruce si ještě vezměte tvrdý sýr dle výběru, nastrouhejte ho nahrubo a promíchejte spolu s jemně pokrájenou mozzarellou, bílým jogurtem a solí dle chuti. Nakonec vše zkompletujte v pekáčku. Na dno poklaďte zelí, brambory a cibuli.

Na zeleninu navrstvěte kořeněnou krkovici a povrch překryjte omáčkou z jogurtu a sýra. Pokrm překryjte alobalem a pečte v troubě cca 50 minut při teplotě 180 °C. Ke konci fólii odstraňte a dopékejte dozlatova.

Servírování zapečené krkovice s bramborami, cibulí a zelím

Hotový pokrm podávejte horký například se zeleninovým salátem, oblíbenými studenými omáčkami anebo s nakládanou zeleninou. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů